25 år med IT

support pic

Jag sålde min äldsta IT-tjänst ”Teaterlistan” 2012, och den startade jag 1991 som faxlista först. Jag blev jättesjuk runt 2011 och fick vräka iväg allt. Man sa mig att mitt konstiga tillstånd var arbetsrelaterat. Det visade sig sen, när jag kom till Asien där jag sökte vård, att jag var aluminiumförgiftad och hade parasitsjukdomen Leishmania. Den kan man ha i tio år innan man förstår det själv.

Det första jag startade på Internet 1991 var www.kulturpool.se
collage2Jag var så tidigt ute att jag senare blev intervjuad inför en magisteruppsats om hur vi pionjärer tänkte, och tidig nog för att dra på mig tre finalistplatser i Stockholm Challange som är IT-världens Nobelpris.

Vi hade väldigt trevliga middagar, och sammantaget var vi väl hundra IT-intresserade kulturarbetare.

Jag har säkert besvarat 1 000 000 mejl på 25 år

teaterlistan-300x159Nu kommer det inga alls från Teaterlistan, och det känns väldigt märkligt att jag aldrig mer ska behöva svara:
– Visst får du ta med dig vänner!
– Det bestäms i Operans kassa!
– No problems, det fixar jag!

 


Taltips
sålde jag i februari 2014

728x90

 

 


Min IT-erfarenhet är rätt gedigen

webbyggarna3Jag ägde också en webbyrå, som jag sålde 2007, och som byggde hemsidor åt Ragn-Sells AB, Gyllene Uttern, Engsö slott, Gimo herrgård, Sundbyholms slott, Trosa stadshotell, Färna herrgård, och ett tiotal andra herrgårdar och slott.

 

spm

Speechmart byggde jag 2014 och den kommer att drivas av ägaren som köpte Taltips. De drar igång den 2020 då taltips.se ska bli internationell.

 

Åren med skolorna var roliga – 15 år
skrivskolan.comJag byggde Deckarskolan, Filmmanusskolan, Teckningsskolan och Skrivskolan, och lärare var jag bara i Skrivkolan. De övriga skolorna sköttes av andra kulturarbetare. Idag sköts skolorna av min livstidstekniker, och han har fick dem likt ett avgångsvederlag då jag blev sjuk.

Ingen överdrift
Det är ingen överdrift att påstå att jag har varit med sedan Internet föddes, och de första 25 åren, och min första uppkoppling fick jag dra ifrån ett universitet.

Det fanns inte ens internetleverantörer…

Min sista IT-tjänst är www.utmattningsskolan.se, och den startades den 27/7 2016
godmorgonKan man massutbilda sjuka via en databas? Jag ställde mig den frågan sommaren 2016.

Som ung arbetade jag som programledare på Skol-TV, och vi gjorde inget annat än att massutbilda. Jag har bara bytt ut TV-skärmen mot en dataskärm.

Begränsningen ligger i att en del är så sjuka att de inte klarar av Internet, och därför produceras hela programmet även i bokform med start i september 2017.

Spread the love
Om Lena Holfve 10280 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.