Akademien, och kan man råutnyttja feminismen?

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Vi lär aldrig få veta om Susan Boyle spökade ut sig medvetet, för att få fram en maximal effekt då hon öppnade munnen, eller inte.
Det spelar inte så stor roll om det var medvetet och planerat eller helt omedvetet därför att hela cirkusen visar påtagligt att feminismen reducerar kvinnan till ett sexobjekt. Det påstås att själva ideologin vill det motsatta men den effekten har den i vart fall inte fått. 

Var det medvetet lyfter jag nog på hatten; smart gjort i feminist-väst!

En sak jag har roat mig med i ungefär 40 år är att fråga kvinnor om de har särbehandlats negativt för att de är kvinnor och fram till idag har alla sagt i princip;
– Nej, inte jag personligen, men det är ju jättevanligt!

Är det?
Jag har aldrig varit med om det, och det har uppenbarligen inte de kanske 4000 kvinnor jag har frågat under 40 års tid heller varit. Man stöter på såväl män som kvinnor som behandlar andra illa samt att Sverige är ett mobbarland – men de ger sig på alla. De som anses mobba andra värst ute på arbetsplatserna är kvinnor som ger sig på andra kvinnor. Det är också nått som många av de jag frågade berättade om:  Kvinnor är de värsta mobbarna   /  Kvinnors största hinder på arbetsmarknaden – andra kvinnor

Kvinnor, utlänningar och islamister får aldrig synas, utredas, ifrågasättas?

Klicka

Vänsterpartiet är i det  närmaste upplöst därför att det har drabbats av massavhopp, och folk anger att det bland annat finns en dödsrädsla för att bli kallad för anti-feminst.

Man täpper till truten på folk med hjälp av tre kort; feminist-rasist-islamofobkorten.  Vad är det för dumheter! Jag är innerligt trött på att kvinnor betraktas som offer jämt.

Två kvinnor har fått gå
Är det sant? Om jag har förstått Akademibråket rätt ville ett gäng att poeten Frostensson skulle avgå, därför att hennes man pekats ut som sex-missbrukare-brottsling, samt för att Akademin hade gett paret pengar till deras kulturella verksamhet kallad ”Klubben” vilket skulle innebära att Frostensson var jävig.

Frostensson är möjligen jävig, men bara om stadgarna förbjuder att man delar ut pengar till närståendes verksamheter, men det är de andra 17 ledamöterna också. Det är allmänt känt att ”Klubben” drevs av maken och paret, och ”alla” sprang där. Har Akademin delat ut pengar har alla 18 gjort det.

Om vi tänker oss att det finns ett förbud, vilket jag betvivlar, att man inte får dela ut pengar till folk man känner kan vi lägga ner hela Akademins stipendieverksamhet.

Kultureliten i Sverige är mycket liten, landet Sverige är mycket litet, språket är mycket litet och sammantaget är vi inte ens 1% av jordens befolkning. Få tag på nån som driver nått utan att känna ledamöter eller deras nära kompisar är nog en omöjlighet.

Frostensson, som just nu bara har paus, kan inte göras ansvarig för vad hennes man ev. hållit på med
Han är inte hennes minderårige son. Ett gäng ville inte sparka ut henne och då anser man att de vill skydda den tafsande maken. Hur kan han skyddas den vägen? Om din man stjäl i Coop ska vi åtala dig också då? Eller sparka dig från ditt jobb? Det ter sig helt orimligt att vi börjar åtala folks partners eller ens gör partners ansvariga för vad juridiskt myndiga anhöriga har gjort eller inte gjort. Vad han eventuellt har gjort vet vi inte än eftersom förundersökningen inte är klar än.

Akademien röstade om Frostenson skulle uteslutas eller inte
Majoriteten ville att hon skulle vara kvar, vilket fick Östergren, Espmark och Englund att lämna. De som fortfarande stod på benen hade sen en omröstning och Sara Danius fick gå därför att man saknade förtroende.

Det har läckt ut väldigt mycket ifrån en organisation som i princip inte får tala om vad de sysslar med…

Sara Danius alter ego ”Gittan” har ställt till med problem
– ”Gittan” har ett rundare språk än Danius och första gångerna kanske man skrattar lite. Men det är ju svårt att föra protokoll när hon går från att vara Sara Danius till ”Gittan”. Vad skriver man? säger en källa med god insyn. Källa

Ja, vad gör man med en som vill idka ett slags verbal urkundsförfalskning?
Urkundsförfalskning är i svensk lag ett brott enligt 14 kap. 1 § brottsbalken (1962:700). För urkundsförfalskning döms den, som genom att skriva annan, verklig eller diktad, persons namn …. Straffet för urkundsförfalskning är fängelse i högst 2 år. Om brottet anses som grovt kan det ge fängelse upp till 6 år. Vid ringa brott döms till förvanskning av urkund till böter eller fängelse i högst 6 månader.”

Vi kan anta att Sara Danius inte har skrivit på papper i sitt falska namn… men…
”Vad skriver man”? undrade en. Det är säkert stadgat att allt ska protokollföras. Skriver man Gittan är det olagligt. Skriver man Sara Danius blir det säkert protester eftersom Danius aldrig skulle uttrycka sig som Gittan hade friheten att göra…

Är det verkligen självklart att Danius fick motstånd / de andra saknade förtroende enbart för att hon är kvinna?

Ministrar protesterar och 209 svenska författare har skrivit på ett  upprop angående den Svenska Akademin
Kommer det ut i världen att den Svenska Akademins ständige sekreterare agerat under falskt namn, under sammanträden som ska protokollföras, blir vi världsberömda, som nuts igen.

Det blir vi även om det läcker ut att 209 författare stöttar en ständig sekreterare som vill uppträda under två identiteter. Eller att de förvandlat sig själv till en domstol som dömer folk ohörda och utan bevisning.

Sara Danius avgång väckte starka reaktioner och nu har 209 svenska författare gått ihop och skrivit på ett upprop mot Svenska Akademin, rapporterar Göteborgs-Posten.

Författarna har fått nog av maktmissbruket som råder inom institutionen och anser att man understött och samarbetat men en person som sexuellt trakasserat kvinnor. SvT

Förundersökningen avseende våldtäkt är nedlagd
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault polisanmäldes i höstas för våldtäkt och sexuella ofredanden som ska ha begåtts flera år tidigare. Nu läggs delar av förundersökningarna ner.
– Utifrån det som kommit fram är min bedömning att det inte går att styrka brott i de delar vi lagt ner, säger kammaråklagare Christina Voigt. Förundersökningen fortsätter för de delar där misstankar om brott finns kvar.


Lena Mellin skriver att hela soppan skämmer ut Sverige utomlands

Nobelpriset är det kändaste Sverige har.
Akademien instiftades 1786 av Gustav III för ”svenska språkets renhet, styrka och höghet”.
Valspråket är ”snille och smak”…

Teodorescu: Svenska Akademin borde vara Sveriges ankare

”Att vårda ett arv får inte bli en arrogans” – Sydsvenskan

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 745 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.