It is a game!

Man pratar aldrig politik här i TRNC, bara med nära vänner och familjen, så det är något som min chaufför aldrig gör med mig trots att han är fritidspolitiker. Det är bara 35-40% som ens röstar. Det är ändå sju familjer som styr ön på måndag även om det skulle vara val på fredag.

Jag vet alltså inte vad han tänker om Coronakrisen nämnvärt, jag är en kund om än en gammal och kär sådan, men idag dristade han sig att säga mig när vi var ute för att låta hans bil släpa hem tunga varor:
-It is a game!

Jag frågade vad för slags spel, och han svarade att det ingår i ww3 mellan USA och Kina, och de har nästan knäckt det brittiska imperiet utan att avlossa ett enda skott!!!

Mycket intressant, vi  lever i samma tid, han om någon kan Imperiets historia, hans far mördades då han var arton månader i en konflikt som är helt skapad av Imperiet, och vi tänker nästintill lika, och han är 20 år yngre än jag, och – som sagt – cypriot.

Jag nickade.

Om Lena Holfve 18085 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

3 kommentarer

  1. Härligt med klarsynta människor. Det är tur att jag kan läsa om riktiga händelser på denna blogg. I Sverige är det mesta lögn, förbannad dikt och statistik.

  2. Kan det bero på att dom håller politiken inom familjen och eventuellt nära vänner som dom har lyckats undvika pratkulturen? Bara undrar.

  3. Ja, det är ju en tanke, och den fd. risåklagare jag talade med är svensk och våra familjeband är lösa om du jämför med andra länders.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.