Vår kapten, och är det politiska tjm som är hysteriska?

Lisa Haven tar upp att politiker, som då är valda, ska inte styra – det ska ”teknokrater” göra, och vi ser det styret nu i Sverige där Folkhälsoinstitutet bestämmer, och i mina ögon bestämmer de rätt för de skapar flockimmunitet.

I video 3 har vi en läkare som UMS använder, och som rett ut att nedstängningen har varit meningslös. Nu är nog inte den till för att fixa några virusproblem utan snarare hålla undan folk för att kunna iscensätta saker och ting.

Men vi tänker oss tanken att departement ska bort, chefen är politiker, och på departementet jobbar byråkrater och de bestämmer saker som att alla ladugårdar måste byggas om för miljarder för nu ska det vara 5 cm mellan kons drickho och en vägg… Blir det annorlunda beslut om landets vassaste veterinärer bestämmer? Säger de att vi behöver inte bygga om för det är bra för kor att sträcka lite på halsen?

Under senare år har vi sett att tjm sett för mkt på Disney, och tror att djur är barn, som ett exempel. Rekordet är nog då de ville förbjuda de vilda russen på Lojstahed på Gotland för det var synd om dem som går ute… sen miljoner år tillbaks?

Planekonomi, fascism etc kan de få behålla för sig själva, dessa system har aldrig funkat, men teknokratsamhället har vi inte prövat i modern tid, vad jag vet, och jag vet inte om det är så vansinnigt.

Får man sova på en månad men det skulle nog innebära att för att få verka som Rikspolischef måste du vara en mycket erfaren polis… inte bara duktig på att debattera och ha många år inom SSU bakom dig. Låter ju inte helt fel…

Teknokrati är ett hypotetiskt styrelseskick som bygger på tanken att de som har den vetenskapligt bästa kunskapen, utan att vara politiker, ska ha den politiska makten i en stat. Politikernas legitimitet härrör då från deras kunskap, expertis eller förmågor.

Skärmavbild klDet har varit snack om att vi ska gå in i Meritokrati (av latinets meritus, förtjänst, och kratein, styre) är en rörelse, ideologi eller samhällssystem där begåvning, utbildning och utbildningsresultat i kombination med prestationer under karriären spelar den dominerande rollen vid befordran.

En individs sociala status och lön ska bygga på vad denne åstadkommer i samhället. Anlag och begåvning, inhämtade kunskaper, och i yrkeslivet faktiska skickligheter och färdigheter, är meriter som i meritokratin är avgörande för en individs möjlighet till yrkesmässigt, socialt och politiskt avancemang.

Socialt ursprung och samhällsklass ska sakna betydelse. Inte heller väntjänster, grupptryck eller anpassning till en rådande konsensusuppfattning som är uppenbart felaktig ska kunna påverka karriären i en meritokrati.Skärmavbild kl

Video 4 är en energiman som tar upp bl.a. död, och video 3 är en överlycklig. De är ju det, energifolket.

Video 2 är vår kapten, som deppar över arbetslöshetssiffror, han kan inte fascismen och tänker inte på planekonomi. Fanns ingen som var arbetslös i Sovjet, problemet var bara att du fick lön även om du bara satt av tiden och slutligen arbetade ingen.

https://www.youtube.com/watch?v=5ua5F7AxvG0

The Night They Drove The US Down

https://www.youtube.com/watch?v=rzdLg4Dv9a0

Death Wish

Om Lena Holfve 18186 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.