40 miljoner läsare?

Samtidigt är det 40 miljoner arbetstagare i Europa som är sjukskrivna på grund av stress och utmattning: den övervägande delen yngre kvinnor inom vården. De utmålas som ett problem som ska lösas. Källa.

Hur många hittar till de asiatiska lösningarna?
Till höger på bilden, längst ner, ser du en mycket sjuk och uppsvullen svensk kvinna som via indiska metoder återfår sin hälsa och via avgiftningar.

Inom EU anses all ”utmattning” vara en sjukdom som har sin rot i psykiska, sociala eller arbetsrelaterade problem. I verkligheten är tillståndet ett larm, ett symtom, kroppen skickar ut för att meddela att den behöver din hjälp.

I botten kan det röra sig om mögel, twar, borrelia, uran-koppar-arsenikförgiftningar och inte sällan fler än en rotorsak.  På ytan ser man dock hiskligt stressad ut, och är det också, därför att bromsen har upphört att existera och det beror på hormonstörningar.

Klicka…

Det är hormoner som styr allt i oss t.ex. sömnen samt hur stressade vi framstår som.

I december 2017 påbörjar jag en ny bok
Den kommer att handla om de sömnstörningar som kommer som ett brev på posten, och jag kommer att presentera många lösningar ingen svensk, eller få, har ens hört talas om. I den går jag också igenom hur du fixar dig sund luft att andas.

Den boken blir del två i den långa serie jag ska producera om själva symtomet ”utmattning”.

En del blir arga om man säger att tanken att det rör sig om psykiska, sociala eller arbetsrelaterade orsaker saknar förankring i modern forskning, och en sak jag märker det på är att Facebook stängt av mig för andra gången i en vecka.

Gissningvis har någon klagat för att jag delade ett inlägg som handlade om att bok nummer ett i serien nu finns som ljudbok.

Vår världsbild, som Rosling menade är helt skev, säger att vi i väst är modernast, världsledande, kan och vet allt och alla andra bor på stampade jordgolv och rider på åsnor. Tror man det kan man bli upprörd om någon säger att Indien, eller Afrika, har lösningar vi själva saknar.

Bestraffningen skapade en ny bokidé
Nu när jag fick Facebook avstängt för andra gången bestämde jag mig för att innan jag dör ska jag skriva en bok med titeln ”Indiska fåraherdar vet mer än svenska akademiker”.


Det är inte bara en provocerande titel, för den är sann, och jag som vistas mycket utomlands upplever det ofta, och nu senast runt solstormarna i augusti -17. Innan dess var det kraftiga smällar i slutet av februari 2017.

De var så kraftiga att folk däckade, fick ont i huvudet, yrsel, konstiga drömmar, sömnstörningar och det sades mig att förskolebarn blev ”som förbytta”.

Alla sådana symtom psykologiseras i vår kultur
Svensk media teg om saken, vilket media t.ex. inte gör i Asien, och när svensk press tiger blir resultatet att svenska akademiker vet mindre än indiska fåraherdar plus att folk söker upp sjukhus i onödan, och de delar ut antidepressiv medicin, som vanligt.

Men boten är att dricka mycket vatten och hålla sig inomhus och helst i betonghus.

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)