4 maj 2018 gick Sverige sönder i världens ögon

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Nobelpriset är kanske vårt starkaste varumärke, och en sexskandal anges som skäl att det inte ska delas ut i år.

Nåväl, ponera nu att omvärlden undersöker saken samt minns Assangeskandalen
Akademiens medlemmar blev vad jag förstår osams om huruvida Frostensson skulle uteslutas eller inte, och gräver omvärlden i denna delikata historia lär de få slag. Frostensson har nämligen inte gjort något, och man sitter normalt sett på livstid.

Leif GW Persson ger sig in i bråket på Svenska Akademien – och lägger skulden för krisen på ledamoten Katarina Frostenson.
– Frostenson måste bort. Jag tycker att hon inte tar sitt förnuft till fånga. Det här handlar ju 99 procent om henne, säger han. Källa  Guillou, som liksom GW påstår sig kunna juridik hänger på: Katarina Frostenson måste lämna Svenska Akademien.


Kan segla upp en gigantisk Sverige-skandal

Jag är rätt säker på att omvärlden lär, om de utreder, anse att den stora krisen är att så många vill straffa Frostensson för vad hennes man eventuellt har gjort. Man lär fråga sig hur vi kan säga att vi har en feministisk regering, och till och med utrikespolitik, när vi ger oss på kvinnor och gör dem ansvariga för sina män. Vad ska man svara? Det är vanligt att man ger sig på kvinnor, och inte minst sjuka. Sverige låtsas vara nån form av kvinnovänlig nation men numera föder folk barn i bilar… och var fjärde svenska väntas bli våldtagen.

Möjligen skulle man kunna klandra Frotensson för jäv, därför att Akademien har delat ut pengar till hennes och hennes mans kulturscen ”Forum”, men då får man nog banna alla arton därför att det beslutet fattar hon inte själv. Lotta Lotass konstaterade i Dagens Nyheter: ”Jag har, som alla runt Akademiens bord, deltagit i besluten om att ge pengar till hennes makes verksamhet utan att ifrågasätta huruvida det bröt mot jävsregler.”

Frågan är om det ens är jäv?
Hade ”Forum” fått anslag även om Frostensson inte var med i Akademien? Om man är släkt eller gift med nån där är det alltså ingen idé att starta något alls för man blir nekad anslag där eller överallt? Är det jäv om alla arton anser att ”Forum” ska ha pengar? Mr Kladd är ännu inte anklagad då den frågan avgjordes.

Vill vi ha denna nya svenska kvinnolag?
Hennes man, som snart blir världsberömd, är anklagad för en våldtäkt, som är nedlagd, och sexuella trakasserier och det är inget man kan göra Frostensson ansvarig för. Då måste vi ha nya lagar som går ut på att om din man gör nått på nästa personalfest på ditt jobb straffar vi dig. Du får sparken från ditt jobb. Din man kan vi inte ens sparka eftersom han inte ens jobbar där du gör.

Vidare har det ryktats om att Frostensson ska ha läckt till sin man 
Men det kan lika bra vara hans vän Horace Oscar Axel Engdahl som har läckt, om det nu ens har läckt ut vem som ska få priset.

Det saknas bevis, och vem som helst som rör sig i närheten av de arton bör kunna räkna ut det. De ägnar hela sommaren åt att läsa in nobelpristagarens litteratur. År 2017 var det Kazuo Ishiguro, som fick det. Du kan ju klicka upp hans bibliografi…

Om du satt på en av medlemmarnas sommarställe, och det låg en två meter hög stapel böcker, skrivna av en enda utländsk författare som få hört talas om, vad skulle du tänka då?

Engdahl säger att han har inte känt till några våldtäkter
Det ses som att han håller Mr Kladd om ryggen. Det kan jag bekräfta att han inte har därför att det som sägs på Södermalm på morgonen vet man inom branschen senast på kvällen på Östermalm,  och nån hinner mejla mig också. Det betyder inte att jag håller Mr Kladd om ryggen. Det betyder enbart att jag talar sanning.

Har inte jag hört på 35 år att Frostenssons man våldtar kvinnor så bör ingen annan ha hört det heller. Däremot har ”alla” förmodligen sett hur han jagar det mesta som har kjol på sig eftersom det skett helt öppet på bland annat Bokmässan, förlagsfester, teaterpremiärer, etc. Försöka förföra kvinnor en gros är inte olagligt om än patetiskt.

Det har framkommit att Akademien har fått kännedom om detta beteende förr
Vi säger att ni är 18 personal på ditt jobb, det sägs att en av er har en kladdig man, och då gör ni andra 17 vad?
Går till ert företags personalchef? Vad ska denne göra åt fru Karlssons man?!? Sparka fru Karlsson? Det håller inte. Folk måste vända sig till polisen om de känner till brottslighet eller har utsatts själva. Ett bolag eller en organisation kan inte plötsligt bli poliser.

De kunde ha dragit in anslagen till ”Forum” då ryktena gick
Ja, om man vill agera på rykten i den lilla ankdammen så kan man det. Men då får man stå på från morgon till kväll. Expressen publicerade en stor artikel med rubriken; ”Lenas strömhopp!” De berättade att jag var i Israel med biskop Ström vilket ledde till två saker. 1.) Min bästa väninna som skulle ringa mig gjorde inte det, och då jag ringde sa hon förvånat; är inte du i Israel?
– Nä, vi åker om tre veckor, jag är hemma, vi skulle ju ut och handla denna helg!

2.) Det gick rykten i säkert tre år att biskopen och jag var tillsammans. Jag var väl 30 år då, och han bör ha varit runt 75 dvs jämnårig med min farfar ungefär. Nej, relationen var inte det minsta romantisk.

Svenskar frågar sällan, de antar. Om du frågar mig hur mycket rykten det går inom kultursektorn lär jag svara; tusen gånger mer än i vilken annan bransch som helst förmodligen för att den innehåller så kallade kändisar. Folk tror dessutom på vad som står i tidningarna med påföljd att min bästa väninna inte ringde…

Vi talar om världens minsta ankdamm
Vi har alla hört talas om att Frostenssons man är på allt och alla, ryktas om att han stött på kronprinsessan också. Olof Gustaf Hugo Lagercrantz sa alltid och konsekvent;
– Ska vi knulla?

Då kan man ta det på allvar och säga; ja, tack eller så kan man låta bli att ta det på allvar och säga nej, tack. Det är valfritt. Vill man markera kan man svara; ”Jag måste fråga din fru först. Kan jag få hennes adress?” Det brukar bita. Man måste kunna hantera alla människor.

Klicka

Mr Kladd är inte dömd
Gräver de upp det… Då kan den internationella pressen komma ihåg att Sverige hade Assange häktad i sin frånvaro i åratal, och plötsligt släppte det. Höll anklagelsen då man anhöll kan den orsaken inte frysa inne och inte hålla fyra, fem år senare.

Gräver de lite till lär de hitta Fredriksson, som jag inte heller hört några sexrykten runt alls, och de kan skotta fram utredningen som visade att han höll inte på med sånt. Benny gjorde andra, dock ej olagliga saker, som att köpa upp manus. Inte för att spela dem utan för att förhindra att nån konkurrent gjorde det.

Man lär än en gång komma fram till att Sverige är det enda landet i världen där du kan förtala folk, och du kommer undan med det. Innan du ens är dömd ska du avskedas, o.s.v. Fel! Din fru ska avskedas innan du är dömd.

I det läget blir det inte svårt att komma fram till att Sverige är ett laglöst land, som håller sig med en pöbelmedia, och gräver de lite till och hittar t.ex. decemberöverenskommelsen lär de slutligen komma fram till att Sverige bör klassas som en bananrepublik eller diktatur.

Då bör ett eller annat geni ställa sig frågan hur lämpligt det är att Sverige har den vapenindustri man har.

Klarar vi mer sånt här? En feministisk advokat har kollat in Assangeskandalen:
It’s obvious that the legal response to these charges has been blown way out of proportion for political reasons. Assange is the target of an international manhunt. Jill notes that one of the crimes he’s accused of carries the equivalent of a $700 fine. Yet, Assange has somehow rocketed to a spot on Interpol’s most wanted list, no doubt displacing mass-raping war criminals, sex traffickers, and other global predators.

So, what exactly is Assange accused of doing? Sweden prohibits prosecutors from releasing any details about sexual assault allegations, so it’s impossible to know for sure. Jill’s best guess, based on admittedly murky media reports, is that Assange is accused of violating two (otherwise consenting) sex partners by flouting their wishes with regard to condoms. Läs mer

En danska ser igenom hela showen
Genom de svenska mediernas totalt ensidiga framställning av saken har allmänheten fått intrycket att Svenska Akademien består av en flock gamla vita män som hatar förnyelse och jämställdhet så till den grad att de har slängt ut två stackars oskyldiga kvinnor från sin patriarkala, reaktionära, otidsenliga församling.
Läs mer – artikeln är mycket läsvärd.


Vi ska inte heller glömma bort att förakt för intellektuella måste skapas
Det ingår i schemat då man bygger en fascism. En intellektuell är en person som ägnar sig åt vetenskaplig eller litterär verksamhet. De intellektuella omfattar grupper som yrkesmässigt förmedlar kunskaper och åsikter, till exempel forskare, författare och lärare. Ordet kommer av intellekt, som betyder förstånd.

Om jag skriver en bok om fascism t.ex. ska du inte vilja läsa den
Inte eftersom jag bara är en sån där som super, festar, går på bidrag, håller Mr Kladd om ryggen och så vidare.

Bygget påbörjades i mitten av 80-talet och får nog anses vara klart nu.

Nobel Prize in Literature postponed after sexual misconduct scandal

Sweden tried to drop Assange extradition in 2013, CPS emails show

Swedish prosecutors drop Julian Assange rape investigation

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 788 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.