4.784,50

Villan ovan kostar under 5000:- att hyra, och en normalkåk kostar runt 2.500:- i turiststråk som Cochin i Kerala, och tar du dig ut på landet kostar ett normalhus under 500:-. 4.784,50 är ungefär vad jag betalar i hyra nu. Den skulle lätt halveras.

fortuneindia be bdb d b ecedfdd imageGår du upp mot 8.000:- kan du hyra ett halvt slott, och Indien ger oss nu 5 års turist-VISA på ett bräde, och TRNC ger en turist 30 dagar…

Indien kräver dock att man lämnar landet var sjätte månad i minst ett dygn, no problem. Jag betalade 160:- för en ToR till Sri Lanka sist. Blir man sjuk och inte kan det söker man medicinskt VISA, ens läkare skriver på, så är det snart klart.

Jag ska fundera, och utreda, jag har ju varit där nere i totalt 2,7 år och har väldigt många vänner och kontakter i Indien, och min vovve går att exportera dit.

nIndien har  hembiträden, chaufförer – jag känner ingen som kör bil själv – och de krävs därför att du måste bo i ett land i säkert tio år för att förstå åtminstone hälften…

Sist höll min chaufför sen snart tio år på att börja slåss med en handlare som ville tredubbla priset på en solstol… engelska prislistan… och Shan blev vansinnig och bara skrek;
-HON BOR NÄSTAN HÄR!!! HON ÄR INGEN BRITTISK TURIST!!!

Shan till vänster ringer runt åt mig till en himla massa bolag för vi letade efter ett verktyg en turkcypriot ville ha hem… Du överlever inte utan en egen chaufför.

Vi blir inte yngre…  jag kanske borde skifta om redan i höst och nu i samband med VISA-strulandet här på ön? Vi måste ha en lokal hälsoförsäkring men får ingen då vi fyllt 70 år… En månad på sjukhus i Indien kostar cirka 6000:-.

Under videor med hus i Kerela lägger jag ut några om den del av Kerala jag gillar bäst, klimatet är perfekt, men det är 8 timmars bilresa till t.ex. Shan så det får nog bli semester där uppe… Wayanad ligger nästan högst upp i Kerala.

Där finns tigrar, elefanter i mängder och krokodiler och jag var uppe i tio veckor, och kommer aldrig att glömma då man sa mig:
-Du kan bada i floden, no problem, krokodilerna är två kilometer längre ner.

Alla galler för fönstren är för att hålla apor ute, och höga staket är tigerstaket.

 

 

 

 

 

Om Lena Holfve 18238 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.