338 000 tittare, och jag förstår mycket lite

tesla
dumhet
Klicka

Denne unge man nedan håller på med kvantfysik, som är spännande, och jag förstår en del men ingalunda allt.

Han har en stor publik, och i bästa fall blir det snart modernt att tänka och lyssna på sånt man ännu inte har riktigt koll på.

Under filmen har jag lagt en video med en ung man som anser att vulkanvi ska släppa geniet i oss lös.

Det finns en stor fördel med att lämna sin bekvämlighetszon och det är att ens liv blir ”längre”.

När man är barn är sommarlovet sååå långt därför att barnet upplever ofta saker som är helt nya.

Vuxna gör sällan det, och om man utsätter sig som vuxen för helt nya saker man aldrig har varit med om uppfattar människan att tiden går långsammare.

hires
Klicka

Kvantfysiken målar upp en bild av hur världen (och universum) fungerar som skiljer sig avsevärt från den klassiska fysikens världsbild och som kan verka ologisk samt svårbegriplig. Det som intuitivt kan te sig svårbegripligt med kvantfysiken är vad som på engelska kallas superposition och entanglement.

Superposition innebär att atomer i princip befinner sig i flera positioner samtidigt… eller rättare sagt i alla tänkbara positioner.

Det är först när en observation av en atom i ett visst läge görs som de andra positionerna kollapsar. Superposition har fastställts med hjälp av experiment där atomer å ena sidan fastställts vara kompakta objekt och å andra sidan fastställts vara vågrörelser, helt beroende på hur atomen valts att observeras. Läs mer

Nu ska jag se den här igen och se om jag förstår mer???

 

https://www.youtube.com/watch?v=8Jiv68V1dlo

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.