1995 la vi ner mentalsjukhusen

Reformen genomfördes av Bo Holmberg och få honom att genomföra att alla mentalpatienter skulle få freedom var nog inte svårt. Hans fru mördades sen av en psykpatient, som nobbats inläggning, och som hade freedom.

Han var Anna Lindh:s man, landshövding, fd minister, var grav alkoholist, de är alltid hysteriska i freedom, och det var väl en officiell hemlighet och enligt rykten tog han livet av sig 67 år gammal, och ut kom alltså cirka 50 000 ofta farliga människor och individer som helt sonika inte kan ta hand om sig.

Så här kan man också beskriva en av de största sveken i hela vår historia, avseende svaga och otillräckliga människor, liksom ett gigantiskt svek mot allmänheten som sen dess får tampas med ibland mycket farliga människor. Varför dessa stundtals humana bomber släpptes rakt ut får du räkna ut själv.

Svenne beundrar nog båda makarna och kan bli vansinnig om man säger som det är; den ene är ansvarig för psykvansinnet, och den andra för att en halv miljon irakiska barn dödades.

svenskarPsykiatrin har i och med reformen genomgått stora och genomgripande
förändringar. Slutenvårdsplatserna har minskat drastiskt och öppnare vård-former har tillkommit. Många psykiskt sjuka har, särskilt under förändringsprocessen, farit illa inte minst med tanke på att alternativa behandlingsformer inte var tillräckligt utbyggda när slutenvårdsplatserna lades ner. Kommuner och landsting klarade inte att möta de stora behov som fanns, bland annat på grund av resursbrist. Motion om konsekvenserna

Film om en av många konsekvenser:

Om Lena Holfve 18246 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Jag minns det väl när man lade ner mentalsjukhusen.1995 arbetade jag som vårdbiträde i hemtjänsten,och 1995 kom en helt ny grupp ut i samhället och i hemtjänsten som ingen var utbildad för.
    Farliga brukare som kunde slåss och dra fram knivar.
    Istället för gå en personal fick vi börja gå två eller personal till vissa brukare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.