De är olika som natt och dag

Jag lyssnade på Moberg  som i vanlig ordning, höll jag på att säga, hivade ner en video direkt… hon blev nog rädd för att bli kallad för rasist eller islamofob av nån gullig svensk??

Här kan du få vara både rasist och islamofob om du vill, din privatsak.

Moberg tog upp ämnet araber och islam
Gamle Wallenbergs storhet påstås ha varit att han allltid skaffade sig de bästa medarbetarna, och gjorde som de sa, och jag skaffar mig alltid en lokal chaufför, den bäste, och gör som denne säger i minst två år.

Ibland frågar jag; varför då för?

Min här på ön, plus Shan i Indien, båda är muslimer, har sagt att jag ska hålla mig undan araber, och min vän Linda i Indien, som driver ett homestay jag hjälpte henne att starta upp för tio år sen, tar inte ens in dem.
-Nej, det blir bara problem och bråk.

En domare här skickade in en arab på sju år för han hade bitit, knuffat och skrikit könsord mot en student från Ukraina, och den gången sa ”alla” att det är en mycket, mycket viktig markering som helst ska sprida sig över hela regionen.
-För dom är inte kloka.

Det tog mig tio år att fatta att det är araber som kör böneutropen, inte muslimer, och det kom jag på av en ren slump för jag frågade chauffören vad de sjunger.
-Ingen aning, jag kan inte arabiska, låter illa.

Moberg tror uppenbarligen att man kan dra alla över en kam men det kan man nog inte. Jag har inte utrett arabfrågan, tänker inte göra det heller, men jag har noterat att de är ansedda som extrema problematiker, skogstokiga, och som man ska hålla sig undan.

Och jag gör som chaufförerna vill, och om vi nu tänker oss tanken att jag inte gjorde det, medvetet kliver jag in i nån arabisk butik här på ön, för att utreda arabfrågan kanske, och min chaufför här får veta det, så vet jag vad han säger:
-Har inte du respekt för mig och min lokalkännedom???
-Jo, men…
-Då kan du skaffa en ny chaufför, jag har inga kunder som inte respekterar mig.

En svensk man ville låna in honom en gång, de skulle ut och köpa en aircon, min sa som det är, det och det märket är bäst, lättast att få service, och svensken gjorde tvärtom, känns det igen???, och köpte nått helt annat.

Nån vecka senare sa svensken mig att den där chauffören är helt hopplös, har aldrig tid!

Jag frågade om det.
-Jag kör inte honom en meter till, han saknar respekt!

Jag tror, obs tror, att det är grundbulten avseende araberna dvs att de är kända för att ha usel respekt, tror, vet ej säkert, jag kan näppeligen utreda frågan för då blir två chaufförer vansinniga på mig… och Linda…

Om Lena Holfve 18098 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.