Frukost av Guds nåde, och vi är redo här på ön

Skarmavbild    klJag och en väninna till mig var på mitt älsklingsgardencenter Eminaga och åt frukost häromdagen. Elen stack vid åtta, värden fann ut att den skulle vara borta i minst fyra timmar.

Ni märkte inte av det för jag hade förinställt artiklar som släpptes ut i förrgår förmiddag fast jag inte var på plats.

Frukosten, Turkish Kahvalti, kostar 60 sek per person, och är helt grandios.

Vi hade inte masker i bilen men väl då vi passerade igenom hela anläggningen för att komma till caféet, och när vi väl satt oss tog vi av oss dem. Samma visa då vi vände hem att vi hade dem inne i butiken, och det har ”alla”.

Skarmavbild    klDet finns ett uttalat mål här; 0 döda och max 100 sjuka om och när en ny våg kommer, och vi ska inte behöva nån ny lockdown alls för nu kan alla det här. Kommer ett SMS från regeringen tar jag fram mina sprayflaskor, och kör över min bostad.

Rockkungen sa igår att det där skulle nog inte funka i väst för folk skulle dricka upp spriten.

Jag har tjusigare masker än vad väninnan hade eftersom jag har köpt av grannfrun, och en ska jag använda ikväll för jag ska iväg på manikyr. Den kostar 40 sek här, och säkert 400:- i Sverige.

Medan jag gör det ska en av handyman städa precis hela min lya från golv till tak samt putsa fönstren och han vet vad som gäller; inte ett enda hundhår får finnas  kvar då han är klar. En sådan storstädning, som tar honom fyra timmar, kostar 330:- och det hade väl blivit 3.300:- i Sverige.

Och det här ingår i fascistbygget att ha så låga pensioner att ingen kan stanna i landet, och leva ett bekvämt liv, och upplysa unga i vardagen om sådana där trista saker som nazism, fascism, -ismer, över huvud taget. Sist jag kollade var det 8% som är utlandssvenskar på pappret, och ännu fler pendlar.

Under filmen från mitt älsklingsgardencenter kommer en genomgång av det vi här upplever som totalt kaos i Europa, som vanligt, där man samlar på problem, och aldrig löser dem. Kallas DEADLOCK / handlingsförlamning, i schemat.

Rockkungen sa igår att han saknar musikpubarna på Irland, inget annat, och nu är han igång och skapar en här. ”Alla” får spela och sjunga som kan och vill, och första gången han ska köra det blir på juldagen. Innan dess kommer vi att återbesöka Eminaga för Rockkungen ville dit, han har inte upptäckt det än.

Vi ska banda sista gången på måndag, sen ska vi lyssna ihop en dag, men i slutet av nästa vecka bör ”Sömnlös” finnas som ljudbok. Då ska vi ta tag i hans andra bok… vi byter ju jobb med varandra vilket är lagligt här, inte i Sverige.

Vi har helt virusfritt just nu, och som vi haft sen 19 april, men med ett avbrott på två veckor nyligen då en liten del av Nicosia spärrades av och besprutades. Maskerna nu ingår i beredskapen inför andra vågen som aldrig ska kunna slå till.

 

 

Om Lena Holfve 18098 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.