Mögelförgiftad finns nu i nätbokhandeln, och…

Adlibris samt Amazon har fått in ”Mögelförgiftad”
Den första boken; ”Utmattad – fri från hjärndimma” var skriven för enormt sjuka med hjärndimma, och jag använde stora typsnitt, korta meningar, och bad läsaren sluta läsa efter ett tag. Det tillhör inte vanligheten att en författare ber läsaren lägga ner boken.

Stolt!
Jag inbillar mig att en del författarkollegor skulle anse mig självmordsbenägen om de kände till att jag medvetet skrivit en bok som riktar sig mot människor med hjärndimma.

Men det fungerade, och som författare är jag mycket stolt över att jag tycks ha klarat av att skriva för världens kanske knepigaste målgrupp; människor med ”ett halvt huvud”.

Nu kommer den andra boken, och jag räknar med att läsaren inte har en fullt blommande hjärndimma – de som har det hänvisas till den första boken för att slå ner hjärndimman först  – varför typsnitten är mindre och texterna mer normala i denna 160- sidorsbok.

93% hade mögeltoxiner 
I USA har det visat sig att 93% av alla ME-patienter hade mögelgifter i sig, och i kontrollgruppen var det 0%.

Jag har valt mögel som vår första förgiftningsrotsbok av det skälet, och för att vi kan dra slutsatsen att det bör se ut på samma sätt i Sverige.

Vi har också många medlemmar i Utmattningsskolan som har identifierat mögel som sin rot, och tre av dem möter du i boken.

Från år 2003. Enligt Folkhälsoinstitutet är 1,7 miljoner drabbade nu.

Baksidestexten:
Jag har inte längre några dubbelslag eller oregelbundna hjärtslag. Inte heller någon ångest, panikångest, som plågat mig i alla år. Jag har varit fumlig, tappade saker, slog i och slog sönder. Jag hade yrsel, det var obehagligt att gå i trappor, kändes som jag skulle tappa balansen. Någon gång föll jag också handlöst, tack o lov inte utför någon trapp. Numera kan jag gå i trappor utan att det känns som om jag nästan ska dö, jag har ingen yrsel längre och det är sällan jag är fumlig, endast när jag är riktigt trött. Och jag är mer som normalt trött nu, när man normalt har anledning att vara trött, nästan som en frisk som är trött. – Petrea

Jag blev sjuk vid 12 års ålder och har varit svårt sjuk sedan dess. Då gick jag i grundskolan och skulle börja högstadiet. Jag blev mer och mer trött och fick problem med minnet. Vi sökte hjälp och doktorn gav järntillskott men jag blev bara sämre och sämre. Utmattad, utbränd och väldigt dåligt minne. Vi sökte hjälp, skickades till BUP fick diagnos depression och fick medicinering. Tung medicinering, antidepressiva, sömnmedicin, ångestmedicin, men blev bara värre. Kunde inte vakna, kunde inte gå i skolan. De sade att jag var skoltrött. Jag fick väldigt mycket infektioner. Allt från psoriasis över hela kroppen och halsfluss varje månad till herpes. – Mia

Att bli förgiftad av mögel kan vara som att befinna sig några få steg från att möta döden samtidigt som ingen vet vad det är för fel. Men mögelsjukdomen har börjat långt tidigare, ofta med spridda och diffusa symtom som hade kunnat läkas ut om sjukvården vetat vad de skulle titta efter.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1991, och hon var en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande under 2009-2010. Under 80-90-talet gav hon ut ett tiotal uppmärksammade böcker i Rabén&Sjögrenhuset. Efter 25 år med IT är hon nu åter.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Translate »