Jag blev riktigt upprörd igår

Jag träffade en av JM:s arkitekter, på en privat fest för säkert tio år sedan, och han sa mig att JM:s hus kommer att mögla. Han hade påpekat det, ingen lyssnade, och han slutade arbeta där av ”samvetsskäl”, som han uttryckte det. Får vi tro honom har JM vetat länge.

Klicka…

Samtalet började med att han berättade att han ens varit med om att rita husen, och jag svarade att jag hade en köplats hos JM startad 1984.

Den tyckte han att jag skulle låta bli att använda, och lite senare åkte jag båt utanför Hammarby sjöstad med en afrikansk byggkunnig människa som sa:
– Det här kan aldrig gå!

Gjorde det inte heller eftersom det är väl känt att just det området haft mögelproblem likt en följetong.

Igår kom jag också att skriva en artikeln om en av UMS sjuka medlemmar:

Klicka…

Den omskrivna kvinnan har varit sjuk i hela sitt liv, och har alltid bott i mögellägenheter samt gått i en skola som numera är riven på grund av mögel.

Numera, sen nåt halvår tillbaka, vet hon att grundorsaken till hennes tillstånd är mögel. Hon har min senaste bok ”Mögelförgiftad” vars handlingsprogram lär bli hennes livlina ut ur eländet. Hon och hennes man har just flyttat hem igen efter en stor sanering. Även dottern hade blivit sjuk…

Klicka…

Men först skrev jag en artikel om en, för mig främmande kvinna, som tydligen har tagit livet av sig i ett assisterat självmord.

Jag tog med hennes egen text som gick ut på att hon inte orkade ha diagnosen CFS/ ME (Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome) längre.

I en USA-studie visade det sig att 93% av ME-patienterna hade mögel
Kontrollgruppen hade 0%, varför man med en ganska stor säkerhet kan dra slutsatsen att det är samma visa i Sverige. Men vi saknar de urinprover som används internationellt för att mäta toxiner i kroppen. Vi kan bara mäta om nån är allergisk och det är inte samma sak.

Mögel som orsak verkar vara i det närmaste helt okänd i Sverige;
GS-fackets Peter Lindström har mött många sågverksarbetare som valsat runt i sjukvården i åratal för att kunskapen om trämögel gått förlorad. Källa

Just Peter Lindström säger att det är bara några kvar i landet som kan mögel och det i sig är anmärkningsvärt eftersom det finns saneringsproffs som anser att 75% av alla bostäder är mögelskadade. Tror man inte på dem kan man kanske tro på WHO som anger 50%?

Det var rätt omskakande att ta del av de texter jag gjorde igår, och skriva artiklar om dessa kvinnor, och innan gårdagen var förbi hade jag bett redaktör Rexmark att tillskriva hela Försäkringskassans styrelse samt samtliga i Socialdepartementet om att UMS har lösningar, och erfarenhet.

Vi har flera som nu har piggnat på sig, och Petrea Karlsson är en av dem, och hon är också en av tre sjuka som talar ut i boken ”Mögelförgiftad” som innehåller ett handlingsprogram.

Vi ska studera Petrea Karlsson

Det första fotot är taget när hon är sjukskriven på det femtonde året och hon kan inte sova, inte fungera, har en enorm hjärndimma som hon löste via den metod som finns i boken ”Utmattad – fri från hjärndimma”. Det andra visar när hon är mer än halvvägs i sin avgiftning.

Det tredje fotot avslöjar hur mycket mögel hon hade i sig, som nu är på väg ut, och det fjärde fotot är taget efteråt och hon har använt asiatiska metoder. Man bygger immunförsvar samtidigt som man avgiftar brett men framförallt tar sig ur den sjuka miljön.

Jag själv bodde nyligen tillfälligt i ett gästrum i en helt ”vanlig” lägenhet i Boden, och jag om någon är mögelkunnig, och kände av symtomen på allvar efter ett par veckor. Det tog fyra, fem dygn innan jag inte kände av dem längre då jag hade lämnat det sjuka huset.

Från 2003

Jag ska be Rexmark ge sig på de stora fackföreningarna
Detta därför att om WHO har rätt, eller sanerarproffsen har det, kommer väldigt många svenskar att antingen ha turen att springa på adekvat hjälp som Petrea eller så lär många ta livet av sig av det enkla skälet att det är en mardröm att vara sjuk av mögeltoxiner.

Vi behöver en folkresning avseende möglet, och det är för mig helt obegripligt att Aftonbladet kände till problemet redan år 2003 utan att stora, tunga organisationer verkar ha reagerat alls.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Om Lena Holfve 202 artiklar
Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös