Har du läst din ”Botten upp”? Då vet du!

Klickar du på den länken kommer du ingenstans för sidan är borttagen ur TV4:s domän.

Men enligt Lasse Kronér hör händelser att detta slag inte till vanligheterna i programledarens liv. Han beskriver sin relation till alkoholen som absolut: antingen är det allt eller inget.
 – Jag är inte bra på att dricka ett glas vin till middagen. Utan när jag kör, då kör jag, säger han. Källa

Virtanen: ”Jag har tagit de flesta välkända drogerna” – Resumé
Virtanen är nöjeschef på AB och 2008 greps han för att ha tagit kokain på innekrogen Spy Bar i Stockholm. De påföljande provtagningarna riktade sedan uppmärksamheten mot Virtanens alkoholkonsumtion. Läkaren intygade att Virtanen uppfyllde kriterierna i psykiatrimanualen DSM-IV för att få diagnosen ”alkoholberoende”, och att det var ”tveksamt om prognosen för fortsatt nykterhet/drogfrihet bedöms vara god”.

Klassiska alk-drogbeteenden
Det vet alla som läst sin ”Botten upp”. Det är också klassiskt i Sverige, världens mest medberoende land, att man undviker att göra kopplingen uselt beteende – brännvin, och man nämner aldrig att 8 av 10 våldsbrott är alkoholrelaterade och har varit länge.

Det drev som pågår handlar mer om att sänka mannen som kulturvarelse och de fyllskallar vi har blir därmed nyttiga idioter.

Aktiva missbrukare känner alltid fel
Det går inte att läsa allmänhetens texter i många minuter innan man springer på ett raseri mot ”pressen”. Det tror jag beror på att aktiva missbrukare är överrepresenterade inom mediakåren. De skriver säkert vad de upplever, känner och ser men de saknar omdöme, faller för ofta in i drogbeteenden av typen ha rätt, harm, hat och hämnd samt att de konstant känner fel. I en tid där allt fler sniffar ett ww3 borde de inte ens få hålla i en penna innan de har passerat AA:s / NA:s femte steg.

Perspektiv saknas
1 miljon engelska töser tros vara krigsvåldtagna och BBC har grävt upp 1400 sexuellt utnyttjade småbarn, och dessa två ”nyheter” försvinner eftersom man blåser upp Timells, Virtanens & Kronérs fyllbeteenden som borde leda dem rakt in på behandlingshemmet.

Men #Me Too rörelsen är nu global, och du återfinner inslag om fenomenet i många länder, och det är väl bra om man debatterar de gränslösa. Om man tar intill sig att det är konsekvensen av sprit- och knarkmissbruk det handlar om i 8 fall av 10, minst.

Men när dreven går måste man fråga sig varför vilket inte betyder att deras offer förringas på nåt sätt:
Charlotta Rexmark Överlevnadsguiden: …det här är ett klassiskt fall av ”“Wag the dog””. Det var New York Times, en tidning som naturligtvis går i maktelitens ledband, som genom att dra igång drevet mot Weinstein med hjälp av några väl valda Hollywood-kvinnor. Men inte för att hävda kvinnors rätt att slippa sexuella trakasserier, det är bara en täckmantel, huvudanledningen är att Weinstein håller på att producera en antivaccin-film tillsammans med Robert de Niro. Kvinnor är naturligtvis inte värda att värna enligt makteliten, men det är lika naturligtvis alla de goa pengarna som läkemedelsindustrin genererar. De stackars kvinnor som nu tror att de äntligen får upprättelse blir i själva verket utnyttjade för männens intressen ännu en gång.

Klicka på bilden så blir den stor

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1991, och hon var en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande under 2009-2010. Under 80-90-talet gav hon ut ett tiotal uppmärksammade böcker i Rabén&Sjögrenhuset. Efter 25 år med IT är hon nu åter.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Translate »