Svensk forskning och svenska nyheter

Jag får alltid stora problem!

Jag möttes av nyheten igår att man tänker elbehandla barn och unga som är deprimerade och jag har svårt att förstå varför eftersom studier utomlands pekar på att även depressioner är en inflammation i hjärnan. Elbehandlingar är nåt resten av världen övergett, och vi ökar på dem???

En UMS-medlem berättade att; ”Nu forskas det även i kliniska studier om sambanden i Linköping. Det finns även en svensk studie vid KI från 2014 som tittade på ryggmärgsprover som indikerade inflammationer kopplade till vissa depressioner. Och studier från Lund från 2009.”

kopparDet är bra men betyder inte med automatik att Socialstyrelsen vet det.

Min erfarenhet är annars att om det inte finns svenska studier existerar ingen sanning alls.

Det spelar ingen roll om hela USA, Asien och Afrika ”vet” nåt…
 – Nej, finns inte!

Ibland ”vet” man inrikes
Livsmedelsverket har t.ex. efterlyst kopparförgiftade som de vill ha kontakt med. Men om de ”vet” betyder det inte att Socialstyrelsen gör det, och ”vet” inte de känner inte läkarna till nya rön heller.

Igår lyssnade jag på en 17-årig pojke som fått veta i åratal att hans problem ”sitter i huvudet” dvs. han är psykiskt sjuk. I verkligheten är han uran- och aluminiumförgiftad, finns papper på det idag, och jag skulle kunna berätta om hundratals människor som får veta att de är psykiskt sjuka, och det gäller inte minst de mögelförgiftade.

Det blir absurt då Finland ”vet”, men inte vi
Vårt grannland har mögelskadade, mögelkliniker, mögelläkare men vi har bara ”psykisk ohälsa” och då använder man stark psykofarmaka och även elbehandlingar som inte biter på mögel.

Mediamörkret omsluter Sverige?
Jag har tidigare konstaterat att svensk press tiger som muren om att ISIS är ute ur Irak och Syrien. ”Alla” vet det eftersom CNN, BBC, Aljazzera med flera har tagit upp det och ”hela världen” talar om det sen långt före jul.aljazzera

Aljazzera finns live online
Idag tog de upp att Påven är i Sydamerika och att han smiter från sitt ansvar avseende de sexuella brott som uppdagats där Vatikanens folk är insyltade.

Det är en sån nyhet som jag sällan ser når Sverige. Jag ska ha lite koll på Vatikanbomben men jag har svårt att tro att den tar sig till Sverige.

Minst en stor världshändelse i veckan når aldrig svenskarna
Det ger givetvis resultatet att världsbilden blir väldigt konstig. Konsekvenserna är rätt häftiga också om man ska börja elbehandla småbarns hjärnor när problemet egentligen handlar om inflammationer i hjärnan som de får av t.ex. förgiftat vatten i brunnen, mögel i källaren, tungmetaller, giftig mat, osv.

Rosling: Svenskarnas världsbild är helt skev

https://soundcloud.com/nyhetsbubbla/stefan-sauk-i-p4-om-censur-och-curling-i-svenska-medier

SparaSpara

Om Lena Holfve 18090 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.