Folkresningen mot Lasermannen

Jag har ansetts, av andra, som modig i hela mitt liv sen jag i småskolan satte ner foten och skyddade en svårt mobbad flicka.

Men, vad är mod?
11289583_893637727348467_3695075575363156702_oI betraktarens öga är det någon handling du utför som går bra. Din aktivitet faller väl ut.

Vi kan ta som exempel; då jag står på torget på Hägerstensåsen i Stockholm, och postens trappa blivit en scen, och jag samt Sven Wollter startar ”Hassans vänner”.

Min tobakshandlare Hassan har just skjutits av lasermannen, och det som sen kom att kallas för ”folkresningen mot lasermannen” inleddes.

Ute på stán finns givetvis lasermannen, och om han hade skjutit mig hade jag kallats för ”dumdristig” men nu gjorde han inte det varför jag då blir ”modig”.

När folk bangar är det för att de är rädda för smärta
Jag kan således inte känna nån risk för smärta, eller för att lasermannen skulle ha gett sig på mig, som satte ner foten för det hade han längtat efter i minst ett halvår.

Alltså är jag modig. Det är bara en fråga om utfallet. Leva, och gå med på vansinnigheter, är smärtsamt, på riktigt.

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1991, och hon var en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande under 2009-2010. Under 80-90-talet gav hon ut ett tiotal uppmärksammade böcker i Rabén&Sjögrenhuset. Efter 25 år med IT är hon nu åter.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Translate »