Kommer regeringen köra över Lagrådet?

rapekit

Lagrådet ställer sig emot regeringens förslag på en frivillighetsbaserad lagstiftning av två skäl.

För det första menar Lagrådet att regeringens frivillighetsrekvisit är för otydligt formulerat, vilket innebär att förslaget strider mot kravet på förutsebarhet och legalitet.

För det andra menar Lagrådet att det saknas ett rättsligt behov av en samtyckeslagstiftning.
Läs mer

 

Vi tänker oss tanken att du som kvinna säger ”ja” klockan 18.00 och sen blir du våldtagen 18.05
– Du sa ja till sex!

Eller, om du har gett ett skriftligt tillstånd att ha sex med dig. Ja, då bör man rent juridiskt kunna våldta dig livet ut om du glömt att tidsbestämma avtalet.

Jag tror aldrig att jag har sett ett vansinnigare lagförslag i hela mitt liv än detta.

En sån här lag behövs inte därför att en våldtäkt är redan olaglig
sexDet finns helt sonika inget rättsligt behov.

Hur populistiskt förslaget är kan man se om man byter ut ordet ”våldtäkt” mot ordet ”grov misshandel” och så tänker vi oss tanken att alla du möter i ditt hyreshus, på ditt jobb, på gatan, på bion ska avtala med dig att de inte får slå ut dina tänder.

De som har skrivit på får då inte göra det men de som inte skrev på….  de kan alltså slå ut dina tänder? I verkligheten kan ingen det eftersom det är olagligt och kallas just för grov misshandel, och den lagen gäller alla som befinner sig på svensk mark.

Det är samma med våldtäkt
Det är redan olagligt men vi har världens skummaste lagstiftning därför att jag kan inte höra på brottsrubriceringen om det är en tortyrliknande våldtäkt, en krigsvåldtäkt eller om nån grabbat tag om din rumpa. Hela den lagen skulle behöva skrivas om.

Skapa en gigantisk folkbildning istället
Vill man göra nytta i frågan ska man lära ut hur rape-kit fungerar, och hur man inte förstör bevisning. Vi tänker oss tanken att jag, som kan hur rape-kit och bevisning fungerar, skulle bli våldtagen så kan jag med 100% säkerhet säga att den gärningsmannen åker dit därför att jag vet vad jag inte ska göra, och vad jag ska göra.

Regel 1 A, kontakta polis direkt, se till att komma till en rättsläkare omedelbart och duscha inte!

Skilj på våldtäkter utifrån graden t.ex. och inför uttrycket ”krigsvåldtäkt”, som är ohyggligt brutal, stora skador på hela kroppen, och med en gärningsman från främmande makt / land och övriga. Just nu kallas det mesta för ”våldtäkt” dvs det som förr kallades för sexuellt ofredande är också ”våldtäkt”.

Red upp i den sörjan istället!

Går detta igenom, och regeringen kör över Lagrådet, vilket inte skulle förvåna mig det minsta, kommer jag att kalla Sverige för världens farligaste land för kvinnor.

Varför?
– Ger du en man tillstånd att ha sex med dig kan han ha det sen också efter eget tycke och smak.

Detta lagförslag öppnar dessutom dörrarna på vid gavel för falskanmälningar, och det lär bli ännu svårare att bringa ordning i vad som kan ha hänt och inte. Så, landet blir världens farligaste även för män. Hade du inget avtal…

Lär slutligen ut säkerhetstänkande
Feministerna har dillat i unga kvinnor att vi har ”rätt” att gå hem till totala främlingar, gå ut mitt i natten och gena mörka parker, gärna berusade, och det är helt sant att vi har ”rätt” till det – men det fungerar inte i verkligheten, det är en utopi,  och det kommer aldrig att fungera någonsin. Tvärtom ska man passa sig, vara extremt främlingsförsiktig och aldrig någonsin dricka sprit ihop med okända. Man har ”rätt” hit och dit till mycket men man har också en skyldighet mot sig själv och sina närmste att ta väl hand om sig.

 

 

 

Om Lena Holfve 18094 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.